Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 02 Лютий 2018 01:49

Смугастий рейс

Rate this item
(0 votes)

У На­ціо­наль­но­му цир­ку зно­ву ан­шлаг! Це й не див­но, адже цирк під­го­ту­вав ці­ка­ву ін­тер­на­ціо­наль­ну про­гра­му. Во­на вра­жає яс­кра­віс­тю, ви­со­ким про­фе­сіо­на­ліз­мом, екс­три­мом, від яко­го пе­ре­хоп­лює по­дих.

Тенденції світового цирку змінилися: раніше артисти захоплювалися постановками номерів, нині віддають перевагу трюкам. Ущерть насичений сміливими, карколомними трюками і «Смугастий рейс».
У новій програмі заслужений артист Узбекистану, лауреат міжнародних конкурсів ілюзіоністів Туйчи Хан відтворив унікальний, супернебезпечний трюк відомого ілюзіоніста Гаррі Гуддіні «Звільнення під водою».

Під час виступу на артиста надягають міцні кайданки, обгортають щільною плівкою й опускають у басейн. У цій водяній капсулі він має знайти ключ, аби розімкнути пута й звільнитися. Туйчи Хану вдається подолати клаустрофобію, затамувати подих на п’ять хвилин і виборсатися з водяної пастки.
Артист успішно поєднує жанр ілюзії та клоунади, його ім’я вписане в «Кращу книгу знаменитих фокусів». Ілюзіоніст побував із гастролями у 30 країнах світу. Туйчи Хан — єдиний у світі виконавець неймовірно небезпечного «Звільнення під водою».
Справжньою сенсацією став виступ 29разового рекордсмена Книги рекордів Гіннесса, силового жонглера Фахріддіна Ахназарова. Його вважають найсильнішою людиною планети, адже він зміг зубами потягнути вісім (!) важких американських вантажівок.
Фахріддін демонструє унікальні трюки, які не підвладні іншим силачам: мужньо витримує вагу тритонного автомобіля, який його переїжджає, піднімає зубами 500кілограмовий вантаж, мізинцем — гирю у 32 кг. Уперше на манежі Національного цирку найсильніший чоловік світу підніме піраміду із заліза та асистенток вагою 460 кг.
Завжди легко і безстрашно працюють повітряні гімнасти Людмила та Олег Летичевські. Їхня витримка і продуманість рухів, спокій змушують глядачів вірити у високу майстерність артистів. Особливо коли ті працюють під куполом цирку без страхувальної лонжі.
Не менш феєрично заводитимуть публіку запальні дівчата на щоглі з акробатичним номером «Селфі». Юні артистки на восьмиметровій щоглі виконують складні відривні трюки, віртуозно й елегантно роблячи селфі.
Коли «золотий» призер Міжнародного фестивалю в Італії Олег Спігін підкорює повітряний простір під куполом цирку на штейнтрапеції, просто дух захоплює. А коли бачиш, як артист висить у повітрі у повному розумінні цього слова на зубах і без страховки, розумієш, що він відчайдушно сміливий. І навіть не віриш, що на таке хтось зміг наважитися.
Після такого шквалу адреналіну публіку можуть розважити та розслабити лише дресировані, надзвичайно розумні собачки. Вони допомагають румунському комічному жонглеру Лівіу Тудору неперевершено жонглювати порцеляновими тарілочками. Саме за цей номер Лівіу Тудор отримав приз дитячого журі на першому Мінському міжнародному фестивалі циркового мистецтва.
Номер Руслана Яремчука «Свобода коней» настільки сподобався українцям, що артиста запросили до нової програми. Глядачі знову милуватимуться кіньми породи фриз та маленькими чорними поні, які братимуть участь у кінному балі.
Виявляється, Людмила та Олег Летичевські не лише повітряні гімнасти, а й чарівники. Вони змогли підготувати цікавий, сповнений магії, ілюзії та загадкових елементів перевдягання номер. Тількино на партнерах з’являється нове вбрання, одразу на їхніх обличчях бачимо зміну у характері та в образі.
Вперше на манежі Національного цирку виступає білий тигр Арні. Цей молодий «студент» лише вчиться переймати досвід у смугастих наставників та дресирувальників. Молоді артистидресирувальники Юлія та Микола Козирєви змогли завоювати довіру, любов і повагу у своїх смугастих друзів. Тож їм є чим дивувати шанувальників циркового мистецтва.
Сімейною справою стала дресура для угорців Такачів — ще предки Белуша і його братів почали займатися цим. А нині Такачі привезли до Києва симпатичну, комунікабельну, грайливу слониху Майю. Вона любить дітей, хоче погратися з усіма і дуже тішить їх своїм виступом.
Нині у світі розгортається боротьба за зняття заборони на утримання циркових тварин. Торік під час проведення циркового фестивалю у МонтеКарло за чотири дні було зібрано 65 тис. підписів на підтримку циркових артистівтварин. За два тижні Національному цирку вдалося зібрати 100 тис. таких підписів і надіслати їх Президенту України.
Заборона виступів циркових тварин рівнозначна забороні на професію дресирувальника. Забрати тварин у дресирувальника — значить забрати дітей із сім’ї, запевняють артисти Національного цирку України.

Олена КОСЕНКО

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».