Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Квiтень 2016 21:31

Люди та автомобілі: прагнення руху

Rate this item
(1 Vote)

Ав­то­мо­біль для ба­га­тьох — звич­ний спо­сіб пе­ре­су­ван­ня, а от дех­то вба­чає у ньо­му на­ба­га­то біль­ше — по­єд­нан­ня швид­ко­сті, ру­ху та драй­ву. Квар­тет твор­чих осо­бис­то­стей, що скла­дає­ть­ся з двох ху­дож­ни­ків і двох фо­то­гра­фів, пред­став­ляє у ви­став­ко­вій за­лі Бу­дин­ку ар­хі­тек­то­ра спіль­ний про­ект «Драйв: лю­ди та ав­то­мо­бі­лі», на­оч­но ілюс­тру­ючи не­стрим­не люд­ське праг­нен­ня до ру­ху та змін.

Художниккарикатурист Геннадій Михеєв створює дотепні й оригінальні шаржі на зірок світового мистецтва та інших відомих людей. Через ці образи він передає своє художнє світосприйняття. Рух є для нього синонімом життя, тому що без руху неможливо досягнути мети, а швидкість і позитивні емоції асоціюються з червоним Ferrari.

Серед улюблених героїв художника такі прихильники швидкісних авто, як Сільвестр Сталлоне (згадаймо фільм «Гонщик»), або Джейсон Стетхем («Перевізник»).
Ірина Голимбовська — фотограф і художник, котрий спеціалізується на культурологічних проектах. Її яскраві кольорові фотографії сповнені нестримного руху, автомобілі на них неначе виринають із круговерті енергії, яку вони увібрали від усіх людей, що працювали над їх створенням та користувалися ними. Авторка полюбляє робити масштабний план автомобілів, фотографувати їх «обличчя», адже впевнена, що кожне авто має власний характер, чоловічий чи жіночий, поступливий або екстремальний, а також насичується енергетикою країни і місцевості, де перебуває.
Фотохудожник Тіна Грач тонко відчуває світ музики та руху, її відомий проект — «Місто і Джаз» (спільно з І. Оскольською). Нова для неї автомобільна тема виставки зацікавила майстриню, і вона успішно експериментувала у своїх роботах. Вишукані чорнобілі світлини Тіни Грач представляють автівки та їх фрагменти, передають свіжий погляд автора на необмежені можливості технічної досконалості.
Віктор Зінченко — художник, знаний за серією шаржів під назвою «Автосмайл», взагалі схильний одуховлювати автомобілі у своїх роботах. Проникнутий добрим гумором шарж допомагає йому створити унікальний образ кожного авто, своєрідний портрет, підкреслити особливості призначення, показати справжній характер. Найчастіше художник обирає для зображення ретроавтівки, а також авто обмеженого випуску, тому що вони є справжніми шедеврами, в які майстри вкладали душу.
В експозиції представлені також численні авторські роботи із циклу «Автомобілікіногерої», які дають глядачам змогу пригадати улюблені кінофільми минулих років.

Ніна МАКСИМОВА

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».