Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 11 Грудень 2015 16:24

Благодійна виставка для допомоги «охматдиту»

Rate this item
(0 votes)

З 9-го до 22 груд­ня в сто­лич­ній га­ле­реї «Трип­тих Арт» три­ва­ти­ме бла­го­дій­на ви­став­ка Юлії Скрип­ки Art In Heart. Кош­ти, ви­лу­че­ні від про­да­жу ро­біт, під­уть на по­тре­би На­ціо­наль­ної ди­тя­чої спе­ціа­лі­зо­ва­ної лі­кар­ні «Ох­мат­дит».

Для проекту Юлія Скрипка створила окремий цикл робіт, присвячений дітям і тваринам — таємним праведникам в єврейській містичній традиції з притчі «Письмена Бога» Хорхе Луїса Борхеса. Оскільки в даний момент Юлія викладає живопис, малюнок і композицію в київській дитячій школі мистецтв № 5, в експозицію також увійдуть твори її юних учнів.
«Немає нічого більш цінного, ніж життя. Що можна тоді сказати про життя дитини? Час нині настільки непростий, що легко припустити, наскільки звузилося фінансування в галузі медицини.

Якщо мені вдасться внести навіть невеликий внесок у підтримку «Охматдиту», я буду щаслива! Зі свого особистого досвіду можу сказати, що там працюють лікарі-професіонали і саме вони врятували свого часу мою дитину від досить серйозних неприємностей», — розповідає художниця про мету проекту.

 

КРАЩА КНИГА УКРАЇНИ

Державний комітет телебачення і радіомовлення України визначив переможців Всеукраїнського конкурсу «Краща книга України». Гран-прі присуджено другій книзі роману-колажу Богдана Гориня «Любов і творчість Софії Караффи-Корбут» (видавництво «Апріорі»), повідомляє i-pro.kiev.ua.
У творі йдеться про життєвий та мистецький шлях відомої української художниці-графіка, яка проілюструвала майже 60 творів українських письменників, які вийшли тиражем понад 6 мільйонів примірників. Тобто кожна четверта українська дитяча книжка з початку 60-х до 90-х років минулого століття вийшла з ілюстраціями Софії Караффи-Корбут.
Другу книгу свого роману-колажу відомий політичний та громадський діяч, журналіст та мистецтвознавець Богдан Горинь написав на основі великої кількості документального матеріалу (листів, спогадів, світлин). Ці документи допомогли йому відтворити епоху, в якій жила і творила, починаючи з кінця 1964 р. і закінчуючи останніми днями свого земного шляху, художниця.
Також журі конкурсу назвало переможців у дев’яти інших номінаціях конкурсу:
номінація «Життя славетних» — «Ігор Сікорський. Від Києва до Коннектикута, від неба до небес» (видавництво «Адеф-Україна»);
номінація «Світ дитинства» — І. Я. Франко «Коли ще звірі говорили» (видавництво «Авіаз»);
номінація «Арт-книжка» — Наталка Лещенко, Руслан Павлюк «Українська культура. Свята, традиції, обряди» (видавництво «Клуб сімейного дозвілля»);
номінація «З глибини знань» — «Повернення в Царгород» за редакцією Лариси Івшиної (видавництво ТОВ «Українська прес-група»);
номінація «Проза» — Іван Корсак «Вибух у пустелі» (видавництво «Ярославів Вал»);
номінація «Поезія» — Данте Аліг’єрі «Божественна комедія: Рай», у перекладі Максима Стріхи (видавництво «Астролябія»);
номінація «Бестселер» — Сергій Жадан «Біґ Мак. Перезавантаження» (видавництво «Клуб сімейного дозвілля»);
номінація «Мистецтво друку» — Юрій Николишин «Благословенне місто Львів» (видавництво «Апріорі»);
номінація «Моя країна» — «Чернігівська Шевченкіана» (видавництво «Десна»).
Конкурс проводиться щороку Державним комітетом телебачення і радіомовлення України з метою сприяння розвитку вітчизняного книговидання, удосконалення традицій вітчизняної книговидавничої справи, підвищення ролі книги в суспільстві, популяризації сучасних технологій її художнього оформлення та поліграфічного виконання. Цього року на розгляд журі надійшла 51 книга від 23 вітчизняних видавництв та видавничих організацій.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».