Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Листопад 2015 11:22

«Мистецький арсенал»: За лаштунками. Історія. Сьогодення. Майбутнє

Rate this item
(0 votes)

На­ціо­наль­ний куль­тур­но-мис­тець­кий та му­зей­ний ком­плекс «Мис­тець­кий Ар­се­нал» за­про­шує від­ві­да­ти екс­кур­сій­ний тур «Мис­тець­кий Ар­се­нал». За лаш­тун­ка­ми. Іс­то­рія. Сьо­го­ден­ня. Май­бут­нє», по­ві­дом­ляє i-pro.kiev.ua.
Екскурсії розпочинаються тією частиною території Арсеналу, яка зазвичай прихована від відвідувачів. Під час екскурсій усі охочі матимуть змогу дізнатися цікаві факти з історії Старого Арсеналу й оповите легендами давнє минуле будівлі та місцевості навколо неї.
У рамках екскурсійного маршруту відвідувачі матимуть змогу побачити внутрішній двір — місце, де на межі XVІ та XVIІ століть виник Печерський Вознесенський дівочий монастир, ігуменею якого впродовж 25 років була Марія Магдалина Мазепина, мати славетного гетьмана.

Саме там під час археологічних розкопок було відкрито монастирський некрополь із 276 похованнями. За однією з гіпотез, тут могли поховати Марію Мазепину. Під час екскурсії її учасники дізнаються про історію спорудження Старого Арсеналу, матимуть можливість піднятися на вали Старої Печерської цитаделі, закладеної Іваном Мазепою, спуститися в історичні підвали Старого Арсеналу, де колись зберігався військовий реманент, побувати на панорамному оглядовому майданчику третього поверху з краєвидами Дніпра, Києво-Печерської лаври та частини Печерських пагорбів.
Команда «Мистецького Арсеналу», розпочавши новий екскурсійний маршрут, прагне не лише привернути увагу до комплексних проблем у соціокультурній сфері через призму «Мистецького Арсеналу», а й, нагадуючи про нагальні потреби національного комплексу, заохотити всіх небайдужих до меценатства, бо всіляка підтримка Арсеналу — це внесок у культурний капітал суспільства та репутаційні зиски для нашої країни вже сьогодні.
Екскурсії «Мистецький Арсенал». За лаштунками. Історія. Сьогодення. Майбутнє» є благодійними.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».