Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 14 Серпень 2015 22:37

Фестиваль під час канікул

Rate this item
(0 votes)

По­чи­на­ючи з 2010 ро­ку в серп­ні у На­ціо­наль­ній фі­лар­мо­нії Ук­раї­ни від­бу­ває­ть­ся фес­ти­валь «Літ­ні му­зич­ні про­ме­ні».

«У місті Києві склалася така ситуація, що протягом липня-серпня культурно-мистецьке життя завмирає, бо всі митці перебувають у відпустках. Але влітку кияни не перестають цікавитися мистецькими програмами. До того ж літо — це період, коли до нас приїжджають багато гостей. Але, окрім невеличких поодиноких фестивалів, практично не відбувається ніяких мистецьких заходів.
Щоб заповнити цей вакуум, задовольнити естетичні запити слухачів цікавими програмами влітку, коли театрально-концертний сезон уже завершився, і був створений музичний форум «Літні музичні промені», — розповідає керівник літературно-драматургічної частини Національної філармонії України Микола Маліченко.


У цьогорічному фестивалі, який відбувається з 10-го по 29 серпня, беруть участь кращі оркестрові колективи України — Національний ансамбль солістів «Київська камерата», Національний академічний духовий оркестр України, Київський камерний оркестр, Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України, Національний камерний ансамбль «Київські солісти».
На музичному форумі чекають почесних гостей: диригента Міхеїла Менабде (Грузія), цимбаліста Луїджі Гаджеро (Італія), а 27 серпня з Відня має прибути одна з найтитулованіших українських оперних співачок Вікторія Лук’янець, яка своїм чарівним голосом популяризує наше мистецтво у світі. Завершиться ж фестиваль «Літніми вечорами камерної музики Євгенії Басалаєвої», на яких буде представлена творчість видатних українських композиторів.
Еду­ард ОВ­ЧА­РЕН­КО
Ма­те­рі­ал про фес­ти­валь 
«Літ­ні му­зич­ні про­ме­ні» чи­тай­те 
в од­но­му з на­ступ­них но­ме­рів га­зе­ти.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».