Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 14 Лютий 2019 16:10

Розірвання контракту з Аласанією відклали до 6 травня

Rate this item
(0 votes)

Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії України ухвалила рішення відтермінувати розірвання контракту з головою правління Суспільного мовлення Зурабом Аласанією до 6 травня 2019 року.
Таке рішення ухвалили члени Наглядової ради ПАТ «НСТУ» на позачерговому засіданні у вівторок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Пропозицію перенести дату припинення контракту з Аласанією на 6 травня 2019 року (після президентських виборів) внесла Тетяна Лебедєва.
За відповідне рішення проголосували 11 членів Наглядової ради. Троє — В’ячеслав Козак, Євген Глібовицький та Олександр Павліченко — проголосували «проти». Дарія Карякіна утрималася.
При цьому на початку обговорення питання щодо можливого перегляду попереднього рішення Наглядової ради ПАТ «НСТУ» про дострокове припинення контракту з головою правління ПАТ «НСТУ» Аласанією була внесена пропозиція членом Наглядової ради Глібовицьким скасувати це рішення.
Він також повідомив, що вранці у вівторок, 12 лютого, він подав позов до суду з метою скасування попереднього рішення «як незаконного».
«Позов не тільки орієнтований на те, щоб скасувати це рішення як незаконне. Він також орієнтований на те, щоб до моменту, доки суд розгляне це питання по суті, в порядку забезпечення було припинено дію цього пункту», — сказав Глібовицький.
Він додав, що Наглядова рада може виправити цю ситуацію, якщо скасує своє рішення про дострокове припинення контракту з Аласанією. В іншому разі, якщо є бажання у членів Наглядової ради розірвати контракт, то винести це питання «у відповідності до процедури» і розглянути ще раз, і якщо є відповідна кількість голосів, це рішення ухвалити.
Члени Наглядової ради назвали ситуацію непростою з огляду на період президентських виборів. Одні пропонували дочекатися рішення суду, інші категорично не визнавали порушення процедури і були проти скасування рішення або його перегляду.
Зокрема, Лебедєва відкинула звинувачення в порушенні процедури і незаконності попереднього рішення, прийнятого більшістю голосів учасників засідання. Вона запевнила, що це підтверджено юридичним висновком, і внесла пропозицію відтермінувати дату припинення контракту з Аласанією до кінця виборчої кампанії і вручити йому повідомлення про нову дату припинення контракту. А за цей час вивчити всі правові позиції.
У свою чергу, Аласанія висловив обурення обговоренням, під час якого прозвучали звинувачення на його адресу в некомпетентності. Він сказав, що йому завдали образи і пообіцяв «позов до суду».
«За» пропозицію Глібовицького про скасування рішення про розірвання контракту з Аласанією проголосували 4 (сам Глібовицький, Світлана Остапа, Вадим Міський, Олександр Павліченко), 3 — «проти» (Тарас Аврахов, В’ячеслав Козак, Володимир Яворівський). Решта утрималась.
Пропозицію Лебедєвої проголосували двічі. Якщо перший раз її підтримали 8 членів Наглядової ради, то другий уже 11 були «за», 3 — «проти».
Як повідомлялось, у четвер, 31 січня, Наглядова рада Національної громадської телерадіокомпанії України достроково розірвала контракт із головою правління НСТУ.
Аласанія керував Національною телекомпанією з 2014-го до листопада 2016 року. А в 2017 році Наглядова рада Національної суспільної телерадіокомпанії за результатами відкритого конкурсу обрала його головою правління Суспільного мовлення. Він мав працювати на посаді чотири роки.
Аласанія заявив, що допускає оскарження в суді рішення Наглядової ради Національної громадської телерадіокомпанії України щодо його звільнення з посади голови правління НСТУ.
1 лютого медійні громадські організації закликали Наглядову раду ПАТ «НСТУ» переглянути рішення про звільнення Аласанії.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».