Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 26 Серпень 2016 11:38

Українське військо – гарант Незалежності

Rate this item
(0 votes)

Пре­зи­дент Ук­раї­ни Пет­ро По­ро­шен­ко у ві­таль­ній про­мо­ві з на­го­ди 25-річ­чя Не­за­леж­но­сті Ук­раї­ни на­го­ло­сив, що го­лов­ним га­ран­том не­за­леж­но­сті кра­їни є ук­ра­їн­ське вій­сько.

«Головний наш гарант — це Збройні Сили України. Це куди серйозніше, ніж Будапештський меморандум. Озираючись назад на понад два роки війни, можна впевнено стверджувати, що ворогу не вдалося реалізувати жодної стратегічної задачі, і він не зміг поставити Україну на коліна. За це і загинуло 2504 наших воїни.
Ми схиляємо голови перед пам’яттю героїв, які віддали своє життя за мирне майбутнє України. Прошу хвилиною мовчання вшанувати пам’ять українських воїнів і мирних громадян України, які загинули у війні, що розв’язав російський агресор. Повік не забудемо і не пробачимо ніколи», — зазначив він.

Петро Порошенко повідомив, що за 2014–2016 роки через військкомати на фронт пройшли майже 300 тисяч осіб. Найперші — добровольці, потім — мобілізовані, тепер — контрактники.
Він зауважив, що якби ми рухалися за інерцією минулого року, то зараз уже мала б завершуватися дев’ята черга мобілізації, але ми не починали ще й сьомої. Цього року пріоритетом стало формування професійної, контрактної армії — в середньому щомісяця до лав Збройних Сил вливається до шести тисяч військовослужбовців-контрактників. Усього з січня до війська прийшло вже більш ніж 46 тисяч, а до кінця року очікується ще понад 20 тисяч. Переважна більшість із них укладають довготривалі угоди, на сьогодні вже 75% української армії є контрактною.
«Хода Нескорених» до Дня Незалежності України, в Києві, 24 серпня 2016 р.  У ході взяли участь родини загиблих Героїв АТО та Небесної Сотні, ветерани АТО, медики, волонтери, капеланиПрезидент заявив, що від початку російської агресії проти України в лютому 2014-го українці щодня активно голосують за єдину, незалежну, соборну, унітарну, демократичну, європейську Україну.
«Зовнішня загроза прискорила процес формування сучасної української політичної нації на засадах громадянського патріотизму. Україномовні й російськомовні, громадяни, які говорять іншими мовами... Українці, етнічні росіяни, кримські татари та інші етноси – всі міцно стоять на позиціях українського патріотизму.
Історія нам ніколи не пробачить, якщо ми не використаємо цей момент єднання, щоб назавжди зарубцювалися ті рани, яких завдали суспільству політикани, штучно розколюючи суспільство», — сказав Глава держави.
Президент окремо привітав із святом Незалежності українських патріотів в анексованому Криму і на окупованому Донбасі.
«Дорогі мої, ми вас любимо і ми про вас пам’ятаємо і наполегливо боремося за ваше повернення в Україну! І наголошую — робимо це політико-дипломатичним шляхом тому, що думаємо про вас.
Це Кремль сприймає землю українського Донбасу як театр бойових дій, а мешканців регіону — як гарматне м’ясо для задоволення своїх імперських амбіцій. А для нас ви — наші, рідні, близькі, тимчасово розлучені зі своєю українською родиною. Родиною, яка обов’язково об’єднається і зустрінеться разом за святковим столом», — наголосив Петро Порошенко.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».