Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Листопад 2015 10:19

Підвищення пенсій торкнулося 70% пенсіонерів

Rate this item
(0 votes)

Пе­ре­ра­ху­нок роз­мі­рів пен­сій за­га­лом був здійс­не­ний з 1 ве­рес­ня для 8,6 із 12,3 млн ук­ра­їн­ських пен­сіо­не­рів.
Про це на бри­фін­гу за­явив го­ло­ва Пен­сій­но­го фон­ду Ук­раї­ни Олек­сій Зарудний, по­ві­дом­ляє Укр­ін­форм.

«За результатами проведених перерахунків загалом підвищення пенсій з 1 вересня торкнулося 8,6 із 12,3 млн наших пенсіонерів. Отже, понад 70% людей отримали підвищення»,— сказав О. Зарудний.
За його словами, підвищення розмірів пенсій шляхом їхньої індексації отримали насамперед найменш захищені категорії пенсіонерів, тобто всі ті, хто одержував мінімальну пенсію в розмірі 949 грн.


Крім того, О. Зарудний пояснив, що було також підвищено ще 11 видів пенсійних виплат: зокрема, 3,5 млн громадян отримали підвищення доплати за понаднормовий стаж; 115 тис. — підвищення мінімальних пенсій інвалідів війни та учасників бойових дій; 67 тис. — мінімальних пенсій шахтарів; 88 тис. — пенсій сім’ям загиблих військовослужбовців.
Голова Пенсійного фонду зазначив, що в окремих випадках підвищення для цих категорій пенсій становили 200–350 грн.
Водночас О. Зарудний наголосив, що підвищення пенсійних виплат не одержали громадяни, пенсії яких підлягали індексації протягом останніх двох років або якщо розмір пенсій суттєво перевищував прожитковий мінімум, а також пенсіонери, які не мали повного стажу для призначення страхової пенсії.
У 2016 р. пенсійні виплати планується збільшувати двічі — у травні та грудні, сказав О. Зарудний.
Він також додав: якщо буде знайдено ресурси в держбюджеті, такі підвищення можуть відбутися і раніше.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».