Це цікаво
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 13 Березень 2015 13:03

Перша електронна книга, яка працює на сонячній енергії

Rate this item
(0 votes)

Компанія Bookeen (торгова марка CyBook) збирається випустити у наступному році новий рідер, який буде оснащений сонячною батареєю. Це дозволить читачеві заряджати пристрій, вивчаючи книги під яскравим сонцем або перебуваючи у добре освітленому приміщенні.
Створення подібної читалки стало можливим завдяки партнерській угоді між компаніями Bookeen і SunPartner. Сонячна батарея буде інтегрована прямо в екран майбутнього устрою. Тому незнайомий із технологією від SunPartner споживач далеко не відразу здогадається, що електронна книга взагалі обладнана сонячною батареєю.
Коли саме пристрій з’явиться у продажу, поки говорити зарано.

 

У ЄГИПТІ ЗНАЙШЛИ ГРОБНИЦЮ, ЯКІЙ 3,5 ТИСЯЧІ РОКІВ

На заході Луксора американські археологи виявили гробницю віком близько 3,5 тисячі років, прикрашену настінними малюнками. Гробниця належала знатній людині, жерцеві — хранителю храму Амона — давньоєгипетського бога сонця. Про це пише Meduza.
«Експедиція з Американського дослідницького центру в Єгипті (ARCE) зробила своє відкриття, коли проводила розчищення та реставраційні роботи в гробниці неподалік на місці археологічних розкопок некрополя Шейх Абд ель-Курна», — повідомляє видання.
Дослідники встановили, що у знайденій гробниці був похований Аменхотеп — його ім’я вирізане на стінах. На кольорових розписах, деякі фрагменти яких дуже добре збереглися, зображується, як він разом із дружиною здійснює підношення богам. При цьому зображення бога Амона були навмисно знищені під час правління фараона Ехнатона (1375–1336 рр. до н. е.).
На розписах також є сцени, де Аменхотеп зображений під час полювання або за землеробською працею.
Похований у гробниці жрець жив у часи XVIII династії Стародавнього Єгипту (1550–1292 рр. до н. е.). Одним із найбільш могутніх фараонів династії був Аменхотеп III. Після нього на престол зійшов фараон Ехнатон, який провів найбільшу релігійну реформу. Вона забороняла культ бога сонця Амона та інших божеств, стверджуючи єдиний культ сонячного бога Атона. Монотеїстичний культ протримався у Стародавньому Єгипті до смерті Ехнатона.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».