Світ жінки
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 06 Березень 2015 20:05

Прості продутки допомагають бути молодою і здоровою

Rate this item
(0 votes)

Про ко­рис­ні про­дук­ти, не­об­хід­ні для здо­ров’я жін­ки, що до­по­ма­га­ють їй дов­ше за­ли­ша­ти­ся мо­ло­дою і кра­си­вою, зна­ють ба­га­то лю­дей, про­те дов­гі ро­ки зво­лі­ка­ють із ви­рі­шен­ням пе­ре­хо­ду на пра­виль­не хар­чу­ван­ня. Це при­род­но, по­ки мо­ло­дий — ні про що не за­мис­лю­єш­ся. А ко­ли вже, про­бач­те, вид­но зморш­ки на об­лич­чі, а на ті­лі — це­лю­літ­ний пан­цир, ві­ра в те, що зно­ву мож­на ста­ти мо­ло­дою, зни­кає.

Скажімо, чому в чоловіків з цим питанням все набагато простіше? Тому що в їхній шкірі генетично «закладена» стійкість до всіх викликів часу. А ми, жінки, просто зобов’язані подбати про самих себе. Інакше хто ж іще це зробить, якщо не ми? Тому, поки до літа є час, ставимо перед собою мету — стати молодшими, стрункішими, спокійнішими і, відповідно, свіжішими, радіснішими і щасливішими. Беремо гаманець і купуємо все необхідне.
l Риба в раціоні жінки має бути обов’язково. У своєму складі вона має ті самі жирні кислоти, що підтримують нормальну роботу серця і мозку, а жіночу шкіру роблять гладкою.
l Зелень і свіжі овочі: петрушка і кріп, огірки і редиска чудово впливають на роботу травної системи. Якщо все це регулярно вживати, то в результаті — зайва вага поступово зникне і більше не з’явиться.
l Зелений чай — чудовий антиоксидант. Вживання зеленого чаю, як і червоного вина, є профілактикою утворення тромбів. Його необхідно пити без цукру і не менш як тричі на день.


l Цитрусові: апельсини, грейпфрути, лимони, як відомо, є постачальниками вітаміну С у наш організм. Свіжий фреш додасть енергії та сил на весь день і подбає про наш імунітет.
l Банани і горіхи обов’язкові для жінки, особливо у «ці самі» дні. Це важливо, оскільки ці продукти заспокійливо діють на нервову систему.
l Шоколад. Хоч він і заборонений майже в усіх дієтах, однак дієтологи все-таки кажуть, що їсти шоколад можна, але тільки обмежувати кількість до 30 г на день. При цьому шоколад має бути чорним, тобто гірким, і хоча б на 50% складатися з какао. А зі свого раціону потрібно просто виключити торти і тістечка. І обов’язково під будь-яким приводом — каву і сигарети.
l  Вітаміни (від латинського vita — «життя» і amin — «білок»). Незалежно від сезону, їх рекомендується вживати в комплексі з мікроелементами щодня. І чим більший склад тих та інших, тим краще. При регулярному вживанні, крім того, що ці «білки життя» допомагають організму краще працювати, вони ще й покращують ріст волосся і стимулюють роботу шкіри з вироблення колагену, таким чином борючись зі зморшками і передчасним старінням.
І якщо запастися терпінням, споживаючи всю цю смакоту в очікуванні результату, обов’язково повернеться молодість і здоров’я.
Підготувала Тетяна ДЕЛІМАРСЬКА, Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».