Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 03 Квiтень 2015 16:40

Українське вуличне мистецтво у колекції GOOGLE

Rate this item
(0 votes)

На Google Art Project — віртуальній колекції мистецтва з усього світу — вперше з’явилися твори з України, повідомляє radiokultura.org. Ними стали роботи вуличних художників із фестивалю «Республіка», який щороку відбувається у Кам’янці-Подільському.
Фестиваль набув широкої популярності серед молоді. Під час заходу художники перетворюють міські ландшафти та стіни будинків на витвори мистецтва. Упродовж 2011–2014 рр. тут побували художники з Іспанії, Білорусі, Італії, Польщі, Німеччини, Росії.
Фестиваль має на меті детонувати креативність молоді та суспільства в цілому, популяризує громадський активізм і волонтерство, сприяє поступовому перетворенню депресивних районів міста на музей соціального та територіального мистецтва.

 

СЕРГІЙ ЖАДАН ПРЕЗЕНТУЄ НОВУ КНИЖКУ

Від 30 березня до 15 травня у 33 містах України триватимуть презентації нової книжки поета, прозаїка і перекладача Сергія Жадана «Життя Марії», повідомляє i-pro.kiev.ua. Організатор заходів — міжнародна літературна корпорація Meridian Czernowitz.
Сергій Жадан разом із президентом Meridian Czernowitz Святославом Померанцевим завітають у всі обласні центри України. Вони виступлять перед студентами місцевих університетів, дадуть прес-конференцію для регіональних ЗМІ, а також проведуть дискусію-презентацію книжки «Життя Марії», яка містить 80 текстів: 60 віршів самого автора і 20 перекладів поезій Чеслава Мілоша. Вірші написано та перекладено переважно протягом останнього року.
За словами Сергія Жадана, це книжка про любов і ненависть. Вона особлива тим, що писалась як щоденник — за доволі короткий термін. Книжка проілюстрована знімками, зробленими Сергієм Жаданом і харківським дизайнером Іллею Павловим.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».