Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Сiчень 2015 13:09

Нове 3D-графіті у метро

Rate this item
(0 votes)

У короткому переході між станціями метро «Хрещатик» і «Майдан Незалежності» створять тривимірне графіті, повідомляє life.pravda.com.ua. Нове графіті стилізують під зводи океанаріуму. Над головами пасажирів плаватимуть намальовані акули та інші риби. Створення зображення триватиме близько місяця. Дати завершення робіт наразі немає — триває пошук спонсора.
Перше 3D-панно у вигляді театральної зали розміщено в Київському метрополітені на станції «Театральна».


СКВЕР ІМЕНІ ВАСИЛЯ СТУСА ВІДКРИЮТЬ ДО ДНЯ МІСТА

На проспекті Перемоги облаштують і відкриють до Дня Києва сквер імені Василя Стуса. Про це розповів мер міста Віталій Кличко під час прийому громадян, повідомляє i-pro.kiev.ua. За його словами, в проекті бюджету Києва на 2015 рік закладено кошти на облаштування скверу. До кінця травня відповідні роботи мають бути завершені.
Нагадаємо, з початку 2007 року громада Києва виборювала право увічнити пам’ять видатного поета, політв’язня, Героя України Василя Стуса заснуванням скверу його імені у місцині, де він жив разом із сім’єю. 26 лютого 2010-го Київрада ухвалила рішення «Про присвоєння скверу на розі проспекту Академіка Палладіна й проспекту Перемоги імені Василя Стуса».

 

ДИВА

КОНКУРС ПІДЗЕМНОГО СЕЛФІ

До Дня святого Валентина Київський метрополітен влаштує конкурс селфі. Він триватиме від 14 лютого до 31 травня, повідомляє ridna.ua. Щоб узяти участь у конкурсі, треба буде сфотографуватися самому або з друзями у вагоні метро та надіслати знімки на пошту Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра..">Этот адрес электронной почты защищен от спам-ботов. У вас должен быть включен JavaScript для просмотра.. Фотографії, які надійдуть, будуть розміщені на Facebook-сторінці метрополітену.
«Ми впевнені, що найкреативніші селфі вийдуть у людей, які поступаються місцем літнім людям, вагітним жінкам і пасажирам з дітьми», — зазначає керівник прес-служби метро Наталка Макогон.
П’ять світлин-переможців вибиратимуть кияни. Автори найкращих знімків отримають призи.

 

ПРОПОЗИЦІЯ

У ЦЕНТРІ КИЄВА МОЖЕ З’ЯВИТИСЯ БОГОРОДИЦЯ

Громадські активісти пропонують на місці поваленого пам’ятника Леніну в центрі столиці встановити пам’ятний комплекс Пресвятої Богородиці. У композиції вони бачать фонтан із чотирма левами, які тримають щити з хрестами, повідомляє tsn.ua. По центру має бути скульптура Богородиці на повний зріст. На голові — вінець із 12 зірок. Вхід до комплексу охоронятимуть фігури двох янголів. Висота самої скульптури — 3,5 метра.
Ідею підтримали церковники різних конфесій. Проект передали міській владі, яка має провести конкурс і вже після цього визначити вартість робіт. Зводитимуть комплекс на гроші благодійників.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».