Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Сiчень 2015 21:57

Найдовша снігова композиція

Rate this item
(0 votes)

На стадіоні Київського національного університету будівництва та архітектури зареєстрували національний рекорд України, повідомляє kiev.pravda.com.ua.
У номінації «Найдовша снігова композиція» перемогла скульптура завдовжки 26 м 40 см. Це майже на два з половиною метри довше за попередній рекорд. Композиція складається з двох скульптор лицарів, порталу та двох міфічних істот — дракона і грифона.
Щоб витесати фігури, знадобилося 700 тонн штучного снігу. Працювали скульптори по 12 годин щодня протягом трьох діб.


НАЙБІЛЬШИЙ ТЕРМАЛЬНИЙ ФОНТАН-ІЛЮЗІЯ
У комплексі «Термальні води «Косино» в с. Косонь Закарпатської області Берегівського району урочисто відкрили фонтан-басейн, аналоги якого є лише у кількох країнах Європи й в Америці, повідомляє i-pro.kiev.ua. Будівництво фонтана-басейну тривало понад рік. У центрі чаші басейну на висоті 11 м установлено фонтан у вигляді крана — золотий кран здоров’я «Косино». Якщо відійти від нього на кілька метрів, то здається, що він висить у повітрі.
Загальна висота конструкції — 15,7 м, а діаметр усього комплексу — 46 м. Навколо крана є чотири фонтани-джакузі, у яких термальна вода подається з величезних скульптур: 5,3-метрової пляшки вина, 3,2-метрової кавової чашки, триметрової фляги для паленки та 4,8-метрового кухля для пива. Фігури виготовлено зі склопластику, що використовується для виробництва авто.
Керівник Національного реєстру рекордів України Лана Вєтрова зафіксувала п’ять рекордів та відзначила переможців у номінаціях: за «Найбільший фонтан-джакузі з паленкою», «Найбільший фонтан-джакузі з кавою», «Найбільший фонтан-джакузі з пивом», «Найбільший фонтан-джакузі з вином», «Найбільший термальний фонтан-джакузі в Україні».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».