Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА СПОРТ
РЕВАНШ УЗЯТО!
У Кельні відбувся поєдинок за звання чемпіона світу з боксу за версіями ІBF та ІBO, в якому українець Володимир Кличко зустрічався з американцем Леймоном Брюстером.

Цей двобій більшість фахівців називала не інакше, як спробою реваншу за поразку трирічної давнини. Тоді Володимир програв Брюстеру технічним нокаутом у п’ятому раунді, втративши титул чемпіона світу за версією WBO. Відразу після закінчення того бою з’явилася інформація, що команда Леймона Брюстера могла отруїти українця, але досі немає офіційного підтвердження факту отруєння. Відтоді Леймон устиг втратити чемпіонський пояс у двобої з білорусом Ляховичем, а Кличко-молодший — виграти титул за версією ІBF і стати найпомітнішою постаттю в суперважкому дивізіоні.
Початок поєдинку був за українцем. Володимир із перших хвилин відбив усі намагання американця завдати удару, використовуючи перевагу в зрості, вазі й довжині рук. Знайшовши потрібну дистанцію, Кличко почав бомбувати голову суперника своїми улюбленими джебами лівою. Після завершення кожного раунду в кутку Брюстера намагалися виробити щось на противагу діям українця, але все було марно. Тільки-но Леймон намагався більше уваги приділяти джебам Кличка, Володимир залучав праву руку, котра, як молот (недаремно таки молодшого брата називають «Сталевим Молотом»), опускалась на голову американця. Всі зусилля Брюстера зблизитися українець зустрічав клінчем. Кілька разів Леймону відверто пощастило, зокрема в шостому раунді, коли він устиг закрити обличчя рукою після потужного удару Володимира правою. Сила удару була такою, що навіть закрившись, американець ледь втримав рівновагу. Кличко намагався не форсувати подій, очікуючи, коли суперник розкриється. За раунди, які бійці провели в рингу, лише двічі українець пропустив удари суперника, та й ті були далекими від ідеалу. Розв’язка мала настати між сьомим і дев’ятим раундами, навіть у кутку Кличка після шостої частини дійства говорили: ще буквально один-два удари і справу буде зроблено. Проте ці слова не були пророчими. Команда Брюстера вирішила, що йому нічого «не світить» цього вечора. Всі можливі ходи не принесли результату, водночас витримувати численні удари Володимира міг лише божевільний. Хоча, з іншого боку, божевільним стільки не платять. Публіка свистіла від невдоволення перебігом бою, переможцем якого оголосили Кличка.
Володимир Кличко: «Я чекав на цей бій понад три роки. Для мене було важливо перемогти. Сьогодні я не мав права програти. Віра у власні сили і те, що стану переможцем, була настільки великою, що я не міг програти. Брюстер намагався зробити все, що від нього залежало. Крім того, я бачив усі його удари, а захист Леймона був далеким від досконалості. Якщо чесно, то вельми здивувався відмові Брюстера вийти на сьомий раунд, але поважаю його рішення. Дуже радий, що переміг, закривши одну з найнеприємніших сторінок своєї професійної кар’єри».
Леймон Брюстер: «Володимир був сильнішим за мене в цьому двобої. Я зробив усе, що міг. Був переконаний, що мені вдасться виграти, але Володимир не дав цього зробити. Хотів продовжити і вийти на сьомий раунд, але розумів, що зі мною відбуваються неприємності. Кличко був відверто кращим. Мій тренер кілька разів попереджав мене, що припинить поєдинок. Він постійно говорив, що пропускаю надто багато ударів. Після закінчення шостого раунду тренер сказав, що задля мене і моїх дітей мусить припинити поєдинок. Відповів йому, що це буде справді єдино правильним рішенням».

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІНА ПОМИЛКИ
  • ГОНЧАР: І В ГОРИ — ЛІДЕРОМ!
  • ФЕДЕРЕР НА ТРАВІ, ЯК БОРГ!

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».