Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА ЩО? ДЕ? КОЛИ?
НАЗВАНО НОВІ «СІМ ЧУДЕС СВІТУ»
У столиці Португалії — місті Лісабоні, за підсумками голосування по телефону й Інтернету, в якому взяли участь майже 100 млн осіб, оголошено нові «Сім чудес світу». Це — Велика китайська стіна, вирубаний в скелі комплекс Петра в Йорданії, гігантська статуя Христа в бразильському Ріо-де-Жанейро, місто стародавніх інків Мачу-Пікчу в Перу, піраміда стародавніх майя Чичен-Ітца на мексиканському півострові Юкатан, римський Колізей та індійський Тадж-Махал.

Зі старого списку семи найдивовижніших місць землі, який склав Філон Візантійський ще в IV ст. (до речі, всі вони знаходилися в Середземномор’ї й на Близькому Сході), нині збереглися лише єгипетські піраміди, яких у Лісабоні було удостоєно статусу «почесного дива». Втім, вони того заслужили, встоявши під натиском природи і людського варварства, довівши слушність стародавньої приказки: «Усе боїться часу, але час боїться пірамід».
Ідея проведення всесвітнього конкурсу «Нові сім чудес світу» належить швейцарському мандрівникові Бернарду Веберу. В 1999-му було висунуто майже 200 кандидатів на це звання, а до початку 2006 року список скоротився до 21 визначної пам’ятки. В січні у лідери вийшли Колізей, Велика китайська стіна, місто Мачу-Пікчу і комплекс Петра, проте статуя Христа «вирвалася» вперед незадовго до закінчення голосування. Статуя Свободи і Сіднейський оперний театр відразу опинилися наприкінці списку. Крім того, серед лідерів також були місто Ангкор у Камбоджі, палац Альгамбра в Іспанії, турецька мечеть Айя-Софія, японський храм Кіомуіцу, Кремль і храм Василя Блаженного в Москві, замок Нойшванштайн у Німеччині, Стоунхендж у Великій Британії і стародавнє місто Тимбукту в Малі.
Швейцарський фонд Уебера, який існує за рахунок приватних пожертвувань і продажу ефірних прав, ставить за мету збереження культурної розмаїтості за рахунок підтримки, охорони й відновлення пам’ятників.

УКРАЇНСЬКІ ЖУРНАЛІСТИ ЗВЕРНУЛИСЯ ДО ЄВРОПЕЙСЬКОГО СУДУ
Працівники телеканалу СТБ заявляють про порушення Європейської конвенції про захист прав людини. Це пов’язано із побиттям кореспондентів каналу народним депутатом від Партії регіонів Олегом Калашніковим.

Учора журналісти пікетували Генеральну прокуратуру України. Незалежна профспілка працівників мас-медіа вимагає не зволікати з розслідуванням справи й притягти до судової відповідальності народного депутата. Пікетувальники повідомили, що звертатимуться по допомогу до Європейського суду.
Нагадаємо, що торік 12 липня стався інцидент між нардепом-регіоналом Олегом Калашніковим і журналістами телеканалу СТБ перед будинком парламенту. За свідченням журналістів, під час зйомок у наметовому містечку Партії регіонів активісти на чолі з народним депутатом Олегом Калашніковим застосували проти них силу й відібрала відеокасету з відзнятим матеріалом.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНІ — ЄВРОПЕЙСЬКУ ПЕРСПЕКТИВУ
  • «СІМ ЧУДЕС УКРАЇНИ» ВИЗНАЧАТЬ У СЕРПНІ
  • У КРИМУ СТВОРЕНО ПЕРШИЙ В СНД «ЗЕЛЕНИЙ ЛАБІРИНТ»
  • Анджей ЛЕППЕР: «ЦЕ — ПОЛІТИЧНА ПРОВОКАЦІЯ»

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».