Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УВАГА: ДІТИ!
ГОЙДАЄ ПЕСТЛИВА «ХВИЛЯ»
Повертаючись із дитячого оздоровчого табору «Хвиля», багато батьків сумують за власним безтурботним дитинством, коли й самі відпочивали у приємному куточку на березі Молочного лиману з татарською назвою Алтагір. Цей колишній міжколгоспний дитячий табір дивом зберігся в роки перебудови й революції, щозміни відкриває двері для 220-ти школярів.

Після міської задухи дітлахи потрапляють до справжньої оази. Щоб тут було затишно й цікаво, про них піклується згуртований колектив на чолі з директором Ольгою Кащенко. Їхніми стараннями у приміщеннях зроблено ремонт, полагоджено й пофарбовано дитячі майданчики, озеленено територію. Тут так прохолодно, що не віриться, що ти перебуваєш на спекотному півдні. Широкі сходи ведуть до теплої морської затоки. Купання — улюблене заняття хлопчиків і дівчаток.
Вечорами табір перетворюється на культурний та розважальний центр, лунає весела музика, дзвінкоголосі дітлахи охоче беруть участь у конкурсах «Міс «Хвиля», «Містер «Шарм», у фестивалі дитячої творчості, днях самоврядування, малих олімпійських іграх тощо. Діти живуть по п’ятеро у просторих кімнатах. У таборі — п’ятиразове харчування. В меню — різні овочі, фрукти, молочні й м’ясні страви.
Зазвичай продати путівки на перший та останній заїзди до дитячих таборів буває проблематично, але тільки не у «Хвилю». Нині тут відпочиває понад 200 школярів із Новомиколаївського та Оріхівського районів, а також Джанкою, куди дійшли добрі чутки про табір на березі лиману. На другий заїзд у «Хвилі» оселилося аж 300 юних курортників. Обслузі — роботи вистачає.
Другий рік поспіль сюди приїздить 14-річна Марина Германюк із села Софіївка Новомиколаївського району.
— Торік мені тут надзвичайно сподобалось,— зізнається вона,— у нас були класні вихователі, найкращі в усьому таборі, кухарі смачно готували, щовечора проводились конкурси й дискотеки. А цього року тут ще краще.
Батьки дівчинки працюють у ТОВ «Софіївка», вони заплатили за путівку лишень 130 гривень, решту перерахувало господарство. Марина — не єдина, кому так поталанило. Разом із нею у «Хвилю» приїхало ще 20 софіївських школярів, чиї родини, завдяки господарству, придбали дитячі путівки за такою ж невеликою вартістю.
— Тут у лимані корисна вода,— ділиться враженнями Олег Мезенець з Оріхівського району.— У мене, наприклад, раніше боліла нога, а після купання перестала, тепер я можу танцювати брейк. Ще тут чисте цілюще повітря, цікаво проходять вечори відпочинку. Я вже вдруге у «Хвилі» й мрію побувати тут наступного року.

Ніна ЛОМОНОС, Запорізька область
також у паперовій версії читайте:
  • КАЗКОТЕРАПІЯ: ПРОТИ СТРАХУ Й САМОТНОСТІ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».