Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
ЦІНУ ЕЛЕКТРИКИ ХОЧУТЬ ПІДВИЩУВАТИ БЕЗ ПРОФСПІЛОК
Національна комісія регулювання електроенергетики ініціює відміну необхідності узгодження з профспілками підвищення цін на електроенергію для населення. Про це повідомив журналістам керівник НКРЕ Валерій Кальченко.

Як передає кореспондент УНІАН, він, зокрема, зазначив, що угоду між Кабінетом Міністрів України і міжгалузевими профспілками, в якій була вимога узгодження з профспілками підвищення цін на електроенергію і газ для населення, було підписано в 2004–2005 роках, а наразі готують нову угоду на 2006–2007 роки. «Ми пропонуємо профспілкам вилучити вимогу про необхідність узгодження підвищення цін для населення з угоди, щоб не політизувати це питання і щоб можна було пояснити населенню, чому підвищується ціна на енергоносії»,— сказав він.
Посадовець повідомив, що зараз НКРЕ активно обговорює це питання з міжгалузевими профспілками, і «якщо цю вимогу буде знято, це дасть нам можливість повернутися до питання про приведення цін на електроенергію для населення до економічно обґрунтованого рівня».
Як відомо, наприкінці грудня 2005 року НКРЕ видала постанови про підвищення ціни на електроенергію для населення в середньому на 20% і граничної оптової ціни на газ на 25%. Міністерство юстиції України 12 січня 2006-го повернуло Національній комісії регулювання електроенергетики ці документи. Мін'юст пояснив відмову в реєстрації постанов тим, що, відповідно до угоди, підвищення тарифів не узгоджено з профспілками. НКРЕ була змушена скасувати свої постанови.

МІЖНАРОДНИХ НАВЧАНЬ НА НАШІЙ ТЕРИТОРІЇ НЕ БУДЕ?
Верховна Рада відмовилась повернутися до розгляду проекту закону «Про схвалення рішення Президента України про допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України у 2006 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях».

«За» проголосували лише 186 народних депутатів. Цей законопроект вже розглядався Верховною Радою, але й тоді не набрав необхідної кількості голосів.
Документ пропонує схвалити рішення глави держави про допуск підрозділів Збройних сил інших держав на територію України у 2006 році для участі у багатонаціональних військових навчаннях. Зокрема йдеться про «Сі Бриз-2006» за участю військовослужбовців США, ФРН, Македонії, Туреччини, Грузії, Російської Федерації, Азербайджану, Молдови. Термін перебування — до 20 діб у липні-серпні 2006 року; «Комбайнд Еффорт-2006» за участю військовослужбовців США. Строк перебування до 14 діб у червні 2006 року; «Тугий вузол-2006» за участю військовослужбовців Великої Британії. Термін перебування — до 11 діб у червні 2006 року; «Південь-2006» за участю військовослужбовців Республіки Молдова на термін до 5 діб у червні 2006 року; «Козацький Степ-2006» за участю військовослужбовців Великої Британії та Республіки Польща на термін до 15 діб у вересні 2006 року; спільне навчання механізованих (мотопіхотних) підрозділів Збройних сил України і Словацької Республіки на термін до 3 діб у червні-липні 2006 року.
Експерти та військові фахівці стурбовані: міжнародні навчання дозволяють підвищити вишкіл наших вояків, зміцнюють престиж країни у світі й, до того ж, поповнюють державний бюджет.
також у паперовій версії читайте:
  • ВЕТО ПОДОЛАНО. А ГРОШІ Є?
  • УКРАЇНСЬКИХ МЕЦЕНАТІВ «УЗАКОНЯТЬ»
  • КРИГОЛАМ — РОДОМ ІЗ УКРАЇНИ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ГОГОЛІВСЬКИЙ ВІЙ ЗНОВУ БЕШКЕТУЄ?
  • 50 ВИДІВ СПОРТУ — НЕ МЕЖА

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».