Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА УКРАЇНА: ЩО? ДЕ? КОЛИ?
АЛЧЕВСЬК: АВАРІЯ ВИКРИЛА ЗАСТАРІЛІ ПРОБЛЕМИ
На брифінгу голова Луганської облдержадміністрації Геннадій Москаль заявив, що роботи з ліквідації надзвичайної ситуації в Алчевську ускладнюються через відсутність документації на житлові будинки. У багатьох із них доведеться повністю міняти систему теплозабезпечення. 306 із 836 житлових будинків вже підключено до опалювання, 120 — на стадії готовності.

Проблема, над якою сьогодні працюють фахівці, де взяти достатню кількість технічної води для запуску опалювання в такому великому житловому масиві. Крім того, при нульовій температурі вода, що замерзла у трубах, почала танути і підтоплювати систему.
Біда, що сталася, виявила і той факт, що місцева влада чинила перешкоди для бажаючих встановити індивідуальне опалювання в квартирах. Тому голова Луганської облдержадміністрації видав відповідне розпорядження, щоб вирішити цю проблему. На думку Геннадія Москаля, система опалювання у таких проблемних містах Луганської області, як Зорінськ, Молодогвардійськ, Перевальськ має базуватися на принципі допомоги тим, хто хоче цього, встановити індивідуальне опалювання.
Генеральний директор «Укрзалізниці» Василь Гладких назвав орієнтовну цифру коштів, які, на його думку, необхідні для ліквідації техногенної катастрофи в Алчевську: близько 90 мільйонів гривень. За його словами, робота йде так, що «ми не ставимо завдання поліпшити ситуацію, а закладаємо базу на десяток років уперед». Саме тому «Укрзалізниця», яку Президент України визначив як генерального підрядника в проведенні відновлювальних робіт в Алчевську, залучила до співпраці представників Харківського проектного інституту, працівники якого три десятиліття тому проектували тепломережі Алчевська і забудови основного житлового масиву. Без ради наукових співробітників, залізничники не працюють тепер ще й тому, що, як виявилося, мало просто провести аварійно-ремонтні роботи в будинку, бо спробуєш «пустити» теплоносій без дотримання рекомендацій технологів — це знову призведе до аварії.
В Алчевську працює більше двох тисяч співробітників «Укрзалізниці». Вони взяли на себе 75% обсягу робіт, які необхідно виконати. Залізничники захопили не тільки фахівців-ремонтників, але й власних кухарів. Вони допомагають працівникам МНС і Червоного Хреста, щоб в місті жоден малозабезпечений не залишився без уваги.

МУСУЛЬМАНИ ЗУСТРІЛИ НОВИЙ РІК
Настав новий, 1427 рік за мусульманським календарем. У арабських країнах — це вихідний день, проте тут не влаштовують великих святкувань, як європейці в ніч з 31 грудня на 1 січня. У перший день місяця мухаррама прийнято готувати національні страви, зокрема, плов і східні солодощі. Кульмінацією святкувань вважається стрибок через полум'я. За ісламськими віруваннями, перестрибнувши тричі через багаття, людина позбавляється хвороб та лиха.

Іслам в Україні є невід'ємною складовою релігійного життя суспільства і однією з релігій, що розвивається найдинамічніше. Нині кількість мусульман у нашій країні, за різними оцінками, становить від 1,2 до 2 мільйонів осіб. Це близько 4% населення України, в тому числі у Криму — понад 12%. Найближчим часом Україна ввійде до п'ятірки європейських держав із найбільш вагомою часткою мусульман у складі населення. Це передовсім представники тюркомовної, фарсі і кавказько-іберійської груп (поволзькі й кримські татари, башкири, туркмени, узбеки, казахи, азербайджанці, чеченці, дагестанці, осетинці, абхазці та інші), а також афганці, перси і араби, чисельність яких останнім часом значно зросла.
За даними Департаменту у справах релігій Міністерства юстиції України, за останні роки кількість громад і об'єднань мусульман збільшилася. Наразі в Україні функціонує 289 зареєстрованих мусульманських громад. Регіонами найбільшого поширення послідовників ісламу в Україні є АР Крим, Донецька, Луганська, Харківська, Херсонська області, Київ. Найбільша кількість громад і об'єднань мусульман знаходиться в Криму.
Мусульманські громади діють, як правило, у межах чинного законодавства, стоять на засадах української державності, не допускають проявів крайнього релігійного фанатизму та екстремізму.
також у паперовій версії читайте:
  • УКРАЇНА: ПОРЯТУНОК ДІТЕЙ — СПРАВА САМИХ ДІТЕЙ?
  • КИЯНИ ВИСТАВЛЯЮТЬ ОЦІНКИ
  • ЧЕКАЙМО НА ДЕСЯТЬ ОЛІМПІЙСЬКИХ НАГОРОД?
  • ЧФ РФ: «ПРИХВАТИЗУВАЛИ» 96 ОБ’ЄКТІВ
  • ШАНОВНІ СПІВВІТЧИЗНИКИ!
  • ПОЗБУДЕМОСЯ БІДИ З ДОРОГАМИ?

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».