Головна
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Жовтень 14, 2014
Головні новини
За пенсіями до ПФ звернулося 64 тис.переселенців У зв’язку з переїздом через воєнні дії на ... (12 Жов 2014)
Добра воля Не­що­дав­но бу­ли ... (12 Жов 2014)
Як Москва сама себе висікла 7 сеп­ня уряд Ро­сії на ... (12 Жов 2014)
Турецький Кіссінджер іде вгору Ре­джеп Та­йп Е­до­ган ... (12 Жов 2014)
Союз держав-ізгоїв У Мос­кві дня­ми ... (12 Жов 2014)
Активізація дипломатичних маневрів навколо Ураїни Чергове загострення військово-політичного ... (12 Жов 2014)
План Путіна Пе­зи­дент о­сії ... (12 Жов 2014)
Штайнмаєр вважає Порошенка й Путіна відповідальними за ... Міністр закордонних справ Німеччини ... (12 Жов 2014)
УКРАЇНА – НАТО Учо­ра в Уель­сі ... (12 Жов 2014)
ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА РОЗМАЇТТЯ
СНІГОВУ ЛЮДИНУ ВІДПРАВИЛИ У ВІДПУСТКУ

«За цей період ми маємо намір провести дослідження й вирішити, як поліпшити привабливість Шеньнунцзя»,— зауважив він, хоча й без цього відбою від туристів, які «ганяються» за сенсацією, у заповідника немає. Серед пропозицій з поліпшення якості обслуговування — будівництво аеропорту для полегшення доставки туристів.
Парк, розташований у віддалених горах провінції Хубей за 1200 кілометрів на південний захід від Пекіна, давно відомий як місце мешкання невловимої істоти, котру по-китайськи називають «єжень», або «дика людина». Вчені кажуть, що немає жодного наукового свідчення її існування, але багато людей стверджують, що бачили, як гігантська людина-мавпа блукає парком.
Відомості про спостереження за подібним йєті надходили і з Тибету, хоча існування снігової людини науково не підтверджено й там.



ПИСЕМНІСТЬ МАЙЯ ЗНАЧНО СТАРША
Археологи зробили висновок, що ієрогліфи, знайдені в квітні 2005 року під час розкопок комплексу пірамід у Гватемалі, є зразком найдавнішої писемності майя. Вік написів, зроблених на камені, становить 2300 років. Вони знаходяться у тому ж місці, де і найдавніші фрески майя, повідомляє Укрінформ із посиланням на lenta.ru.
Десять ієрогліфів виглядають як підписи під найдавнішими фресками, зробленими на стіні піраміди в Сан-Бартоло. Однак у ході радіовуглецевого аналізу виявилось, що ієрогліфи на сто років старіші, ніж малюнки. Напис зроблено між III і II ст. до н. е., водночас як фрески датуються I ст. до н. е.
Тонкі чорні малюнки на гіпсовій штукатурці фактично неможливо дешифрувати нині. Проте вчені припускають, що один з ієрогліфів може означати найдавніше позначення слова «правитель». Інший малюнок нагадує зображення руки з пензликом або якимось гострим інструментом.
Напис, виявлений усередині піраміди майя в Сан-Бартоло, доводить: писемність у народу майя виникла на кілька століть раніше, ніж вважалось досі.

також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • СВІТСЬКА ХРОНІКА
  • ЩО Б ПРИГОТУВАТИ?..
  • НОУ-ХАУ

назад »»»


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».